Pelerinaj Rusia Nordului Extrem 2020

RUSIA NORDULUI EXTREM: Sankt Petersburg (Raul Neva, Marea Baltica), Manastirea Valaam (Lacul Ladoga), Manastirea Solovat (Marea Alba, la Cercul Polar de Nord), Manastirea Sf Alexandru din Svir (Raul Svir), Kiji (Lacul Onega) , in perioada noptilor albe…

PLECARE AUTOCAR:

Luni 20 iulie, ora 18:00: Plecare pe ruta Bacau – Ucraina.

Marti 21 iulie: Dimineata, vizita la Lavra Adormirea Maicii Domnului de la Poceaev, inchinare la Icoana Maicii Domnului de la Poceaev, la urma piciorului Maicii Domnului pe piatra, la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie. Continuarea drumului spre Polonia, cazare la Lublin / Lukow, hotel 3*.

Miercuri 22 iulie: mic dejun, apoi traversam Polonia, Tarile Baltice, cazare in Rusia la Peciora sau Pskov, hotel 3*.

Joi 23 iulie: Vizitam Manastirea Maicii Domnului de la Peciora (1473),  construita peste pestera nefacuta de mana omului (10.000 de sfinte moaste).  Cartea Nesfintii Sfinti si alte povestiri scrisa de Arhim  Tihon (cartea anului 2012 in Rusia) vorbeste despre aceasta manastire. La pranz plecam spre Sankt Petersburg, cazare hotel 3*.

—————————————————————————–-

PLECARE AVION:  Joi 23 iulie, zbor catre St Petersburg.

——————————————————————————

RUSIA NORDULUI EXTREM (10 zile) 

Z0 – Joi 23 iulie, seara: la hotel  intalnirea grupurilor sosite cu autocarul si cu avionul.

Cazare la St Petersburg, hotel 3*. 

Z1 – Vineri 24 iulie, St. PETERSBURG: Mic dejun. Zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus:  Sf XENIA de St Petersburg,  slujba la capela Sf Xenia, cimitirul Smolensk; Manastirea Sf IOAN DE KRONSTADT, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei (UNESCO)Biserica Mantuitorului InsangeratCatedrala KazanskayaBiserica Sf Isak, Catedrala Sf Petru si Pavel (1712-1732, simbolul orasului). Lavra Sf Alexandru Nevski, protectorul fostei capitale imperiale. Cazare la St Petersburg, hotel 3*.

Z2 – Sambata 25 iulie: Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga, Program optional. Plecare spre Priozersk. Ora 13:30, croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa). Vizitarea manastirii (sec X), vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska (trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Vizitarea Schitului Sf Nicolae, masa la trapeza, mini-spectacol Corul Valaam. Retur la St Petersburg, Hotel 3*.

Z3: Duminica 26 iulie, Ziua Marinei la St Petersburg

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, la una dintre catedralele din St Petersburg. Dupa mic dejun, zi libera in St Petersburg. Apoi zi libera, tot orasul este in sarbatoare.

Prin decret prezidențial, Ziua Marinei se sărbătorește în Rusia în fiecare an în ultima duminică a lunii iulie. De obicei, în această zi defileaza zeci de nave de război de suprafață și submarine – pe Raul Neva, aviația navală și mii de marinari din flotele Mării Baltice, Mării Nordului, Mării Negre, Flotei Pacificului și ale Mării Carspice. Aceasta este sărbătoarea tuturor celor care stau de pază la frontierele maritime ale Rusiei, a celor care asigură capacitatea de luptă a navelor și a unităților marinei, dar și a familiilor acestora (părinți, soții, copii – cei care îi iubesc și îi așteaptă pe marinari să revină acasă), a veteranilor de război; este amintirea slavei navale rusești. Seara – foc de artificii, spectacole. 

Optional:  Muzeul Ermitaj, Palatul Petrodvoret. Cazare la St Petersburg, h. 3*.

Z4 – Luni 27 iulie: St PETERSBURG, SVIR: Dupa micul dejun plecare spre nordul extrem. Pe traseu, oprire la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime. Cazare la Petrozavodsk.

Z5 : Marti 28 iulie: PETROZAVODSK, KIJI:  Mic dejun. In timpul zilei, excursie optionala: Lacul Onega, Insula Kiji,  faimosul muzeu in aer liber cu biserici de lemn -arhitectura traditionala a popoarelor din Karelia(UNESCO). Pe insula de 6 km lungime si 1 km latime sunt 83 de piese arhitecturale din lemn. Seara revenire la Petrozavodsk, cazare la hotel 4*.

Z6: Miercuri 29 iulie: PETROZAVODSK, KEM, SOLOVAT

Foarte devreme (ora 2) reluam drumul spre Cercul Polar de Nord, strabatand regiunea Karelia, paradisul pescarilor si fotografilor, in perioada noptilor albe.

Imbarcare pe vapor, traversarea Marii Albe spre Insula Solovat. Cazare, vizita cu ghid la Manastirea Solovat (2-3 ore). Participare la Vecernie. Cazare pe Insula Solovat, hotel 2*.

Z7: Joi 30 iulie: SOLOVAT

Manastirea Soloveţ , cea mai nordica mare manastire a Rusiei, situata aproape de Cercul Polar de Nord. Infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman, a caror pilda de viata ascetica a atras multi urmasi; viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa (1920 -1991), model pentru Gulagul  sovietic. Man. Solovet s-a redeschis dupa Perestroika. Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba (Man. Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO (1992) 

Participare la Sf. Liturghie la Man. Solovat. Azi este sarbatorit Sf Irinarh, staret al Manastirii Solovat (+1628). Excursie la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia). Baie in izvorul sfant.  Cazare in Solovat, hotel 2*.

Z8: Vineri 31 iulie: SOLOVAT: Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, program liber. La pranz, croaziera pe Marea Alba. Portul Kem. Apoi parcurs spre Petrozavodsk. Cazare hotel 3*-4*. Lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului. 

Z9 – Sambata 1 august: TIHVIN, St. PETERSBURG. Dimineata, plecare spre St Petersburg, oprire la Tikhvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (pictata de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; in Rusia din 1383). Drum catre St Petersburg, cazare Hotel 3. Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea.

Z10 – Duminica 2 august (Sf Prooroc Ilie, stil vechi): ST PETERSBURG

Plecare optiuni:

Cu avionul, FINAL MODULUL 1, rusia NORDULUI EXTREM

Cu autocarul: se continua traseul spre Rusia Centrala (program RUSIA MARE)

————————————————

PRET: 899 euro (grup 40 pers)

Pt grup mai mic:

945 euro (grup 35-39 pers)

1010 euro (grup 30-34 pers)

1099 euro (grup 25-29 pers)

1235 euro (grup 20-24 pers)

Se adauga pretul biletelor de avion.

PRETUL CUPRINDE

Cazari hotel 3*-4* (cu mic dejun): 5 St Petersburg, 3 Petrozavodsk

Cazari hotel 2-3*: 2 Solovat

Transport cu autocar turistic

Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat

Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);

Mapa material documentar,

Ghid din partea agentiei, preot insotitor, traducator

PRETUL NU CUPRINDE

Taxa de viza  Rusia (41 usd + 122 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza

Asig. medicala (functie de varsta)

Transport avion (la dus, optional: la retur, obligatoriu)

Masa (mic dejun la Solovat  pranz; cina)

Programe optionale: Excursia la Valaam (90 eu), Excursie la Kiji (60 euro) Croaziera de noapte pe Neva (15 euro)

Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 50 euro)

Cazarile in afara Rusiei (pt parcursul cu autocarul: 70 euro la dus)

Alte cheltuieli netrecute la Pretul include.

—————————-

INFORMATII UTILE:

DOSAR pt vizaCerere-tip ( format electronic), 1 foto tip pasaport , Pasaport in original 

valabil inca 6 luni de la data plecarii, Invitatia din Rusia (asigurata de agentie,

cost inclus in pret), Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei.

Viza: Oferim serviciul de obtinere a vizei prin agentia noastra de turism (inclus in pret).

Intrarea si iesirea in / din Federatia Rusa se fac pe proprie raspundere a participantilor, cu obligatia de a respecta termenele inscrise in viza acordata de Federatia Rusa.

Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul.

Pt persoanele care calatoresc cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.

Pt persoanele care calatoresc din Romania cu autocarul, se adauga costul cazarii pana la intrarea in Rusia (70 euro).

Achizitie bilete de avion: acestea se pot cumpara individual (de pe site) sau prin agentia de turism. Rugam anuntati agentia de turism organizatoare asupra acestei optiuni, pentru a stabili si transferul aeroport / hotel (autocar – in cazul unui grup, sau taxi – pentru sosiri individuale).

———–

 

Informatii:

Stelică Macovei

Tel. 0747-694383

E-mail: stelique@yahoo.com