Pelerinaj in India si Sri Lanka 2020

Un program fascinant, care cuprinde, in 10 zile, cateva obiective majore in:

INDIA: Taj Mahal, Qutb Minar/ Delhi, precum si locurile legate de martiriul Sfantului Apostol Toma, in Madras/ Chennai; icoana Maicii Domnului, picatat de Sf Apostol si Evanghelist Luca si adusa de Sf Toma in India;

SRI LANKA: Muntele lui Adam – cu urma talpii lui Adam pe piatra, Pinnawela – orfelinatul pentru elefanti, gradina de mirodenii, plantatii si fabrica de ceai…

Parcurgem distante importante cu masina, cu viteza redusa (in tarile acestea se circula cu 40 km/ora) si vom putea urmari, astfel, viata de zi cu zi a locuitorilor. Un periplu minunat, din toate punctele de vedere! Optional: escala de 2 zile in Dubai!

PROGRAM:

INDIA, la Sf Ap Toma

Z1: Plecare: Marti 4 feb 2020

Zbor Bucuresti / Dubai 14:10/ 21:00 si  Dubai / Delhi  04:10/08:50 (265 €). Se ajunge a doua zi.

Z2: Miercuri 5 feb: DELHI , spre AGRA

BINE ATI VENIT IN INDIA! Sosire In cursul diminetii. De la aeroport mergem sa vizitam Qutb Minar (UNESCO, cel mai inalt minaret din lume, sec XII), apoi ne indreptam spre centrul orasului, vizitam Poarta Indiei. Dupa masa de pranz, plecare cu masina spre Agra, India rurala (4 h), se ajunge seara. Cina si cazare in Agra, h4*.

Z3: Joi 6 feb:  AGRA, DELHI

Dupa micul dejun, vizitam Taj Mahal (1653, obiectiv UNESCO), simbol al iubirii imparatului Shah Jehan pentru sotia sa Mumtaz Mahal, Taj Mahal „ inceput ca un palat, terminat ca o bijutrerie” este in acelasi timp un simbol al arhitecturii indiene, unul dintre cele mai gratioase si extravagante monumente ale lumii (program: de la rasaritul soarelui pana la apusul soarelui). Fortul Rosu – multe evenimente legate de constructia Taj Mahal au avut loc aici. Dupa masa de pranz, plecam inapoi spre Delhi, cina si cazare hotel 4*.

Z4: Vineri 7 feb:  DELHI, CHENNAI

Chennai (4,6 mil locuitori), capitala provinciei Tamil Nadu. Vechea denumire: Madras. In anul 70 aici a fost martirizat Sf Apostol Toma, cel care a propavadut in India intre anii  52-70

Dimineata devreme, dupa micul dejun, zbor spre Chennai, la orele 07:20 / 10:20. La sosire, transfer la hotel. Apoi vizitam obiective legate de Sfantul Apostol TOMA:  Muntele Sf Ap Toma (locul in care a fost martirizat), Biserica Sf Ap Toma – MylaporeMormantul Sf Ap Toma, Biserica Sf Maria. Cina, cazare Chennai.

 

SRI LANKA, Muntele lui Adam

Z5: Sambata 8 feb:  SRI LANKA, Colombo, Negombo

Mic dejun, apoi plecare la aeroport. La ora 12:00 zbor spre Sri Lanka, se ajunge in capitala Colombo, la ora 13:25. BINE ATI VENIT IN SRI LANKA! Transfer la hotel, cazare  la Negombo, pe malul Oceanului Indian. Timp liber, cina.

Z6: Duminica 9 feb: KANDI

Dupa micul dejun plecam spre Kandy, oprire la PinnawelaOrfelinatul pentru elefantiDepartamentul pentru Conservarea Vietii Salbatice din Sri Lanka a deschis in anul 1975 o rezervatie pe 10 ha in care a adunat puii de elefant gasiti singuri in jungla ( mamele lor murisera din diverse motive, inclusiv vanatoarea). Scopul a fost acela de a creste si a proteja, a face sa traiasca intr-un mediu similar cu cel natural, acesti pui de elefanti. In anul 1978 rezervatia a fost preluata de Departamentul National al Gradinilor Zoologice, iar in anul 1998 a fost demarat programul de reproductie. In prezent, Pinawella Elephant Orphanage functioneaza atat ca orfelinat, cat si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume, aflata in semi-captivitate (84 exemplare in 2008).

Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sri Lanka, vizitatorii pot vedea indeaproape diferite aspecte ale vietii elefantilor, pe durata unei zile. 

Orele la care sunt hraniti elefantii sunt: la 9,15 dimineata, apoi la 13,15 si seara la ora 16,15. De asemenea, puteti asista la baia elefantilor, in vecinatatea bazei, la rîul Mahaweli, puteti sa va plimbati pe elefant etc.

Gradina de mirodenii Mawanella (Spice garden) este urmatoarea noastra oprire.

Din cele mai vechi timpuri, grecii, romanii si arabii au pastrat legatura cu Sri Lanka, datorita comertului cu mirodenii. In sec 16, Ceylonul a fost descoperit de portughezi, care au inceput sa comercializeze scortisoara si alte mirodenii. Au urmat olandezii si englezii, care au adus cu ei propria lor influenta si istorie, punand o pecete occidentala culturii locale.

Dar Ceylonul a ramas mereu ”tara mirodeniilor”- gasiti aici scortisoara, cuisoara, nucsoara, vanilie, piper alb, pentru a numi doar cateva dintre mirodeniile pe care europenii le cumpara de aici fie in stare nasturala, fie sub forma uleiurilor aromate.Acestea sunt un element esential al bucatariei traditionale din Sri Lanka.

Seara: Spectacol folcloric in Kandy, vechea capitala a Ceylonului (Sri Lanka).  Cina si cazare.

Z7: Luni 10 feb: Spre NUWARA ELIYA  

Astazi vom vizita o fabrica de ceai din Nuwara Eliya – orasul supranumit ”Mica Anglie”, situat pe un platou la 2000 metri altitudine, inconjurat de faimoasele plantantii de ceai englezesc si de munti care adapostesc unele dintre cele mai frumoase cascade din insula Sri Lanka. Cina si cazare la Nuwara Eliya.

Z8: Marti 11 feb : Spre MASKELIYA, ADAMS PEAK

Dupa micul dejun plecam spre Muntele lui Adam, urmand ( cu viteza de 40 km pe ora) un drum extrem de pitoresc, in centrul insulei Sri Lanka.. Cazare la hotel, cina.

Seara – ascensiune pe MUNTELE LUI ADAM

Patru mari religii ale lumii si-l asuma ca munte sacru: budism, hinduism, islam si crestinism. Budistii (70% in Sri Lanka) considera ca pe stanca din varful muntelui se pastreaza urma talpii lui Budha, brahmanii (15%) cred ca este talpa lui Shiva, musulmanii (7,5%) si crestinii (7,5%) considera ca este vorba despre Adam – aici ar fi locul in care, cazand din Rai, Adam ar fi atins pamantul. Legenda, valorificata turistic, spune chiar ca Domnul, dorind sa atenueze socul lui Adam, l-ar fi facut sa ajunga intr-un loc pe Pamant, aproape la fel de frumos ca si Raiul… Portughezii crestini au inaintat si supozitia ca urma pastrata in piatra pe varful muntelui ar apartine Sf Ap Toma, cel care a sosit mai intai in Ceylon – Sri Lanka – pentru a propavadui Cuvantul lui Dumnezeu, dupa care a plecat in India; alti portughezi vorbesc insa de eunucul lui Candace, regina Etiopiei.

Venerat ca muntele sacru din Sri Lanka, indiferent de religia celor care se refera la el, muntele este numit fie Piscul lui Adam, fie  Sri Pada (“urma sacra”) , fie Muntele Fluturilor. Escaladarea organizata turistic a muntelui se face, ca si pe Muntele Sinai, atat noaptea cat si ziua. Noaptea – la lumina facliilor, pentru a vedea un extraordinar rasarit de soare si spectacolul “de lumina” creat de umbra (proiectia) perfect triunghiulara – inexplicabila! – a muntelui, proiectata peste vai, umbra care se misca incet, confrom rotatiei soarelui pe cer… Iar ziua – pentru a ajunge sus in varf catre seara, pentru apusul soarelui.

Dimineata la rasaritul soarelui : uimitoarea proiectie a muntelui, sub forma de triungi echilateral, asupra vailor inconjuratoare!

Z9: Miercuri 12 feb: Spre Colombo, Negombo

Coborarea Muntelui lui Adam, mic dejun, apoi plecare spre Colombo. Cazare la Negombo, odihna, optional plaja. Cina, cazare.

Z10: Joi 13 feb: ZBORURUI  propuse, FlyDubai

Joi 13 feb:  Colombo / Dubai 06:25/ 09:50 ( 265 €)

OptiuneA 1: se poate pleca seara la Bucuresti

Optiunea 2: escala Dubai, cazare in 13/14 feb,  vizite joi si vineri

Vineri 14 feb: Dubai / Bucuresti  18:30 / 22:00 (67 €)

Total zboruri FlyDubai dus/intors: 597 €, bagaj cala inclus 20 kg (pret la 07.12.2019)

BINE ATI VENIT ACASA!

——————————————————

Documentare, foto-reportaje:

India, Sf Apostol TOMA

India, New Delhi

Sri Lanka, Muntele lui Adam

Prima zi in Sri Lanka

Haideti la piata in… Sri Lanka

—————————————

PRET pentru grup de 12 persoane : 850 euro + bilete avion

Pentru grup mai mic:

920 euro + avion, grup de 9-11 pers

1099 euro + avion, grup de 5-8 pers

1210 euro + avion, grup de 4 pers

La acest pret se adauga:

Bilete avion Bucuresti / Delhi si Colombo / Bucuresti:  aprox 600 euro.

Bilete avion Delhi / Chennai si Chennai / Colombo:  aprox 150 euro

Taxa viza Sri Lanka (online) : aprox 35 usd sau 32 euro

Taxa de viza India (online): aprox 83 usd sau 76 euro

Supliment single (Sri Lanka si India) : 395 euro.

——————————————————————

Pretul include : 

Cazare hotel 3*  in Sri Lanka si 4* in India,

Masa – mic dejun si cina,

Transferurile aeroport – hotel – aeroport, Transport auto la dispozitia grupului (AC).

Ghid local vorbitor de limba engleza ( grup de 9-12 pers) sau

sofer vorbitor de limba engleza ( grup pana la 8 pers);

Traducator./ insotitor din partea agentiei de turism.

Pretul nu include : 

Bilete avion:  Bucuresti/ Delhi, Colombo / Bucuresti (aprox 600 euro) si

Delhi / Chennai si Chennai/ Colombo (aprox 150 euro),

Taxe viza India (76 euro) si Sri Lanka (32 euro).

Toate taxele de intrare la obiectivele turistice,

Optionale: Cazare si vizitele pe perioada escalei in Dubai, la retur (13/14 feb 2020)

Tips (pt ghizi si soferi locali, 70 usd / program),

Alte elemente necuprinse la „Pretul include”

——————————

Informatii:

Stelică Macovei

Tel. 0747-694383

E-mail: stelique@yahoo.com