Ajut-o pe Maria să meargă!

Maria este rodul dragostei dintre Alina-Emanuela și Mihai Bahnă. Ca orice cuplu tânăr crescuți cu frică de Dumnezeu și-au dorit un copil. Dumnezeu s-a milostivit asupra lor și Emanuela a rămas însărcinată fără să știe ce o va aștepta.

A urmat sfatul medicilor și a făcut toate ecografele și analizele specifice unei sarcini. În urma analizei „dublu test” probabilitatea ca fătul să fi avut sindromul Down era foarte mare. Chiar dacă au fost sfătuiți să nu aducă pe lume copilul, au rămas neclintiți în decizia de a o avea pe Maria. Tot în timpul sarcinii au aflat că este posibil să aibă probleme și la inimă. Maria s-a grăbit și s-a născut prematur la 31 de săptămâni. În urmă testelor genetice s-a confirmat 100% sindromul Down. Apoi, la ulterioarele controale s-au dovedit si complicațiile de la inimă. La 1 an și 3 luni Maria a avut o operație pe cord, suferind de DSV, DSA și hipertensiune pulmonară. Prin operație se urmărea corectarea hipertensiunii pulmonare, a închiderii DSV-ului (Defect Septal Ventricular) și suturii DSA-ului (Defect Septal Atrial). Înainte de operație începând cu vârsta de 6 luni au început să meargă cu Maria pe la diferiți kinetoterapeuți, fără prea multe rezultate însă. În prezent Maria are 3 ani și este suspectă de displazie de șold. Părinții ei au mers pe la mai mulți medici ortopezi din Iași, București, Târgu Mureș. Părerile sunt diferite. Unii medici recomandă operație dar fără garanția că operația o va face pe Maria să meargă, alții spun să facă kinetoterapie și masaj zilnic. Dl. Dr. Jianu Mihai din București a exclus total operația și a hotărât că kineto și masaj, la momentul actual, e soluția cea mai bună. Au mers pe mâna lui deoarece, dintre toți doctorii, el are cea mai mare experiență. Investigațiile la ortoped nu s-au oprit aici. Urmează un control și la un doctor din Cluj la Dl. Dr. Cosma. Fiind o operație grea părinții Mariei ar vrea să afle cât mai multe păreri. Au găsit o doamnă kinetoterapeut din Republica Moldova care locuiește în Iași. După 3 luni de masaj și exerciții zilnice Maria începe să meargă în 4 labe. Costul zilnic pentru aceste ședințe este de 100 lei, pe lângă celelalte terapii: Vojta – este o metodă aparte de kinetoterapie folosită pentru tratamentul afecțiunilor sistemului nervos central și ale aparatului locomotor, psiho-pedagogie, terapie senzorială. Au discutat cu alți părinți care se confruntă cu astfel de probleme și au aflat că la Odesa în Ucraina există un centru de recuperare care se ocupă și de copiii cu dizabilități. Din păcate, costurile pentru 10 zile sunt în jur de 2.000 de Euro, bani pe care părinții Mariei nu-i au și pentru a vedea rezultate trebuie ca ei să meargă de mai multe ori în Odesa.

Între timp Emanuela a mai născut o fetiță sănătoasă, are 7 luni pe care o cheamă Anastasia. Mihai, tatăl Mariei, pentru a putea merge cu ea la toate terapiile, inclusiv kineto, a fost nevoit să-și reducă programul de muncă la 4 ore.

Din cauza lipsei banilor au înființat o asociație cu numele: „Împreună pentru Maria – 2019” cu speranța că vor găsi oameni binevoitori cu dragoste față de semeni și ii vor ajuta. Toți cei care vor să ajute o pot face donând direct în contul asociației sau direct părinților. Contul asociației este următorul RO68 BRDE 240SV 2082 2562 400, COD SWIFT: BRDEROBU.

Mai există posibilitatea de a dona prin completarea formularului 230 direcționând cei 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii (pensii mai mari de 2000 ron) cât și firmele interesate să doneze din impozitul pe profit.

Părinții Mariei pot pune la dispoziție acte medicale pentru cei interesați. Pe Maria o văd aproape în fiecare duminică la slujbă. Ți se rupe inima văzând un îngeraș chinuindu-se. Cu siguranță își dorește să meargă, să se joace ca ceilalți copii și să fie tratată că un copil normal, de ce nu, să se bucure și ea ca toți ceilalți.

Vă îndemn s-o ajutați! Bunul Dumnezeu să vă răsplătească dragostea și să v-o întoarcă însutit.

șiți în linkul de mai jos declarația pentru redirecționarea impozitului pe profit, salarii si pensii.

Declarația 230: Formularul 230_2020_Asociatia Impreuna Pentru Maria